National Parks

Nationaal Parken

Unesco World Heritage Sites

UNESCO Werelderfgoederen

Castles

Kastelen

Theme Parks

Themaparken

Natural Wonders

Wonderen der Natuur

Wine Routes

Wijnroutes

Attracties

Frankrijk is een mooi vakantieland. U kunt kiezen uit talloze attracties in Frankrijk. Dankzij de rijke historie van het land zelf en het natuurlijk landschap komt u tijd te kort als u alles wilt ervaren met uw zintuigen. In Auvergne vindt u een prachtig voorbeeld van Nationaal Parken bij het Massif du Sancy  en Pyuy de Dome. De indrukwekkende natuur biedt een netwerk van natuurpaden en routes voor de fietsers, wandelaars, natuurliefhebbers en ruiters. De Puy Mary op 1787m is het middelpunt van 12 eeuwenoude gletsjerdalen en zo zijn er vele voorbeelden van eeuwenoude natuur.  Gelukkig beschermd de UNESCO werelderfgoederen zoals de kathedraal in Amiens. Liefhebbers van cultuur en historie komen oren en ogen tekort. Verken de omgeving van de Dordogne-Aquitaine met de diverse kastelen.  Deze zijn gezichtsbepalend voor het prachtige landschap, diverse kastelen zijn geopend voor publiek met speciale programma’s zoals het organiseren van ridderspelen voor en door de kids.
Kies voor een bezoek aan een van de vele musea in Frankrijk. Door het hele land kunt u kiezen uit bekend of onbekend of een dorpsmuseum. Enkele toeristische toppers zijn het Louvre in Parijs of musee Matisse in Nice of Musee Chagall in Nice. Het museum der Schone kunsten in Straatsburg is ook een aanrader als u van zowel modern als historische kunstwerken houdt. Kijk rond in het mooie Frankrijk op de fiets, met de motor, met de auto of wandelend. De wonderen der natuur zijn indrukwekkend. Denkt u hierbij aan de roze granieten kust of de lavendelvelden in de Provence als deze in bloei staan. Als u met het hele gezin op stap wilt, kiest u dan voor een themapark in Frankrijk. Disneyland in Parijs is wereldwijd bekend. Het is een van de Disneyparken in de wereld waar jong en oud zich geen moment verveelt. U vindt hier mooie wandelpaden maar ook de meest uitdagende attracties zoals meterslange en hoge achtbanen, spetterende waterattracties of een grote speeltuin.
Maak ook kennis met de wijncultuur van Frankrijk. De wijnroutes zijn een ideale gelegenheid. Zo vindt u in Bourgogne en Champagne en meer wijnregio’s  routes op de fiets, met een georganiseerde bus of met de auto of motor langs wijngaarden en wijnboerderijen, gecombineerd met een bezoek aan een wijnproeverij of kelder. De wijnboeren geven niet alle geheimen prijs maar ze geven met plezier een informatieve rondleiding. Een flesje formidabele wijn voor de achterblijvers bij thuiskomst is vaak een succes.
Op deze manier kiest u voor een unieke vakantie in Frankrijk die u niet snel zult vergeten.