Campings in Frankrijk


De campings in Frankrijk zijn gezellige vakantie adressen als u van sport en buitenactiviteiten houdt. Een actieve vakantie en kamperen zijn een perfecte combinatie als u ontspannen wilt genieten van en in de natuur. Dat kan op vele manieren tijdens een vakantie in Frankrijk. Kies voor Corsica, daar valt van alles te beleven aan de kust en in het binnenland. Met de wandelvakantie en de fietstochten ontdekt u het eiland, u komt langs de mooiste plekjes. Bezoek onderweg de haven van Ajaccio met de duurste jachten, de watersportvakantie met duiken en zeilen en snorkelen of bezoek een gezellige markt op het eiland. Daarnaast kunt u op Corsica duiken, mountainbiken, golfen, genieten van een strandvakantie, parapenten, surfen, paard rijden, ballonvaren. De vakantiehuizen in Frankrijk bieden eindeloze mogelijkheden. Ontdek de kustlijn bij Marseille met de boot of tijdens een wandeling langs de kust, de kliffen en rotsen zijn indrukwekkend. De bergen van de Haute Savoie, Pyreneeën en de Franse Alpen zijn een paradijs voor de liefhebbers van de bergsport en alpinisme. In Poiteau Charentes kan iedereen zijn energie kwijt in de klimparken, op de fiets en mountainbike en wandelschoenen, op de golfbaan, in een luchtballon of op de rug van een paard. De mogelijkheden zijn eindeloos vanaf uw romantische of gezellige caravan.
 

De culturele ontdekkingsreis in Frankrijk mag u niet missen  

De keus voor een camping in Frankrijk is snel gemaakt, als u onbezorgd wilt genieten van dit prachtige vakantieland. U bent dicht bij de natuur, in de vrijheid. Uw flesje Franse wijn met  een stukje Franse kaas in goed gezelschap smaakt  anders op uw tuinstoel voor uw caravan met alles erop en eraan. Bezoek een van de plaatselijke markten voor verse producten voor uw maaltijd. Als u het leuk vindt, kiest u voor een bezoek aan een sfeervol restaurant met de fijne keuken van Frankrijk.  De Provence heeft zijn eigen culturele kenmerken en mooie stadjes en dorpen. Barcelonnette ligt aan de rivier, het is een stadje met met  historie, een klokkentoren, een klooster, leuk winkelstraatje en bastillon. Castellane is een oude vestingstad  onder aan een rotspunt. De wandeling naar de kapel Notre Dame du Roc of de Gorges du Verdon is heerlijk. De Loirevallei wordt ook wel Hof van Frankrijk genoemd. U kunt hier culinair genieten van de wijnen uit Anjou of Sancerre en champignons van Saumur. In Charente Maritime vindt u de havenstad La Rochelle met een oude stadskern, een vissershaven, historische markthal in een maritieme sfeer. Kies een vakantiehuis in Frankrijk en verken de prachtige omgeving met natuur en cultuur.
 

Maak kennis met de Franse steden  

In de omgeving van de campings in Frankrijk vindt u altijd een stad die u wilt verkennen. Parijs is een veelbezochtte stad, aan een enkele dag heeft u niet genoeg als u met een stadswandeling alles wilt zien. De Eifeltoren steekt letterlijk en figuurlijk boven de stad uit met 317meter, het is een wereldwijd stadssymbool en wordt jaarlijks door 6 miljoen mensen bezocht. De hele stad staat bol van musea, bruggen, monumenten en historische gebouwen al of niet bekend. Lyon is een mooi voorbeeld van een Franse stad tussen de Biddende en Werkende heuvel, de basiliek van Fourviere mag u niet missen evenals de vele werkmanshuisjes van de voormalige zijde-arbeiders.  Het Place Bellecour is een andere grote toeristische trekpleister. Een rondwandeling door de stad vanaf de vakantiehuizen in Frankrijk is de beste kennismaking van een Franse stad. Nice is populair aan de Franse Riviera met bijzondere musea als MAMAC, gezellig centrum, een plezierig klimaat en mooie stranden als afkoeling in de droge zomer. Montpellier is een historische stad. Op Place de l' Oeuf staat de unieke fonteine Trois Graces. Elke Franse stad is enig in zijn soort. Ontdek het zelf tijdens een stedentrip.