Vakantie in Franche Comte

Een actieve Last minute vakantie in Franche Comte is fijn in het bergachtige landschap in het noorden. In het massief van Jura in het zuiden vindt u het hoogste punt Cret Pela met 1495 meter en heel veel bos. Bij de bergmeren Vouglans, Chalain, Clairvaux les Lacs en Les Rousses liggen gezellige zandstrandjes, geschikt voor kinderen. In de Jura vindt u bronnen, watervallen en ondergrondse rivieren die zo maar uit de rotsen komen zetten. Herrisson is een bekende waterval evenals de Eventail. Rond de meren is een meren route uitgezet van 150 km die u zowel op de fiets en mountainbike als wandelend kunt volgen. Het Duizendmerenplateau is een prachtig stuk natuur waar u fijn kunt wandelen, mountainbiken, sportvissen en zwemmen. Wat minder bekend maar zeker niet minder geliefd is dat u plezierig kunt jagen in Franche Comte, voor de liefhebbers. 
 

Maak kennis met de cultuur van Franche Comte 

De cultuurvakantie vanaf de Last minute vakantiehuizen in Franche Comte is leuk voor jong en oud. Bezoek in de bergen een van de –mooiste dorpen in Frankrijk- Pesmes en ontdek de historische monumenten. Besancon is de geboorteplaats van Victor Hugo vlakbij de burcht van Vauban. Belfort is een oude stad met meerdere fonteinten, mooie pleinen en bijzondere bouwstijlen. De prinsenstad Montbeliard is een stad met kleurige huizen, tempels en een unieke kerstmarkt in december. De statige basiliek is het hart van de stad Dole. In deze hoofdstad gaat u ondanks de moderne invloeden toch voor uw gevoel terug in de tijd qua sfeer en bouwstijl. Een architectonische topper is de Notre Dame du Haut gebouwd door architect le Corbusier rond 1950. 
 

Ontdek de bijzondere musea en ambachten in Franche Comte

Een Last minute vakantie in Franche Comte heeft veel te bieden. Drie nationale musea vormen het historisch natuurmuseum met heel veel diersoorten, musee de la Resistance et Deportation over de gebeurtenissen in de WOII en musee Comtoi over het leven, kleden en werken van deze streek in het verleden. De citadel van Besancon is indrukwekkend, het is goed bewaard gebleven, de rondleidingen zijn professioneel en leuk. Cristallerie de la Rochere is de glasspecialist van Frankrijk. Glasblazerij is vakwerk en kunst maar ook eeuwenoud en dat ontdekt u hier. U vindt hier een mix van glazen gebruiksvoorwerpen en decoratieve voorwerpen. In Haute Saone kunt u glasblaas-demonstraties bijwonen. Wat u zeker niet mag missen is de culinaire ambachten, probeer een plaatselijk gerecht op een terras

Fjord Jurassien Maisod 3p 4p

  • Televisie
  • Skimogelijkheden
  • Huisdieren toegestaan
  • Zwembad
  • Internet
  • Manege
  • Fietsverhuur
  • Vissen mogelijk
  • Parking
4 personen
vanaf 505€
Boek nu

Stedentrips in Franche Comte