Kaas

Kaas is een belangrijk onderdeel van de Franse gastronomie.  Frankrijk is het land van de kazen, u vindt hier meer dan 400 soorten kazen; zachte kazen, gekruide kazen, schimmelkazen, smeerkazen, oude kazen. In meerdere gevallen is er een familiebedrijf bij de kaasproduktie betrokken, vaak met de beste resultaten vanwege de historische know how gecombineerd met nieuwere technieken. U vindt drie categoriën kazen ; geperste kazen zoals de emmental of gryuere , zachte kazen zoals de camembert of munster en verse kazen zoals de Brocciu op Corsica. De blauwe kazen staan eveneens model voor de Franse kazen zoals Roquefort en blue de Bresse. Tijdens uw vakantie in Frankrijk kunt u elke maaltijd verrijken met een andere soort kaas, pure verwennerij voor de liefhebbers. Een bezoek aan een traditionele kaasboerderij is zeker aan te raden, informeer in de omgeving van uw vakantie adres waar u het beste terecht kunt voor deze gezellige en culinaire excursies.   

 

Een vakantie in Frankrijk is kaasje voor de gasten 

Bordeaux is de stad van wijn, vijgen en kaas. De mooie omgeving, het wijnmuseum  en de culinaire invloeden in deze regio vormen samen een paradijs voor hen die lekker eten weten te waarderen. Bezoek een van de diverse ‘mooiste dorpen van Frankrijk’.  Als u sfeer wilt proeven in deze dorpen is een bezoek aan de weekmarkt een mooie gelegenheid, hier vindt u vaak huisgemaakte kazen voor de verkoop aangeboden. Een vakantie in Frankrijk is all-round met culinaire wonderen, Disneypark Parijs maar ook de indrukwekkende Mont Blanc met 4807m  bij het Alpenmassief en de prachtige Franse kust met de mondaine, luxe maar ook intieme stranden voor heel veel vakantieplezier. Een stedentrip in Parijs of Nice is fantastisch. De wintersport en watersportvakantie in Frankrijk zijn beide bruisende actieve vakanties, de ene in de winter en de ander in de zomer. De vakantie in Frankrijk heeft alles voor de toeristen.