Voedsel

De Franse gastronomie met de heerlijke gerechten is een goede reden om te kiezen voor een vakantie in Frankrijk. Lekker en gezellig eten met elkaar als afsluiting van een gezellige dagtocht of actieve vakantie is een plezierige ervaring voor iedereen. De Franse bevolking heeft bepaalde gewoontes wat betrefd het tijdstip van de maaltijden. Tussen 7.00-9.00 is er ontbijt met koffie/thee en croissant met jam en boter. Tussen 12.00-14.00 is de lunch met drie gangen vaak afgesloten met een espresso koffie. Het diner rond 20.00 duurt vaak langer compleet met salades, een warm gerecht en een dessert. Het is heel goed mogelijk dat de jongere generatie niet meer zo vast aan deze tijden zit, afhankelijk van de tradities en gewoontes van de locatie van uw vakantie adres. 

 

De liefde van de toerist gaat door de maag

Elke streek heeft zijn eigen specialiteiten, de ingredienten ziet u vaak terug in de plaatselijke supermarkt met hoge kwaliteit. Aan de Middellandse Zee mag u de bouillabaisse soep-vissoep niet missen, in Bretagne krijgt u de heerlijkste gerechten met krab en kreeft voorgeschoteld.  Voor oesters moet u in Normandië  of Languedoc Roussillon zijn. Het croissantje is tegenwoordig bijna het symbool van Frankrijk. Wat velen misschien niet weten is dat de Franse keuken van origine een mannenkeuken is. De kookkunst ontstond als ambacht, groeide uit tot kunst mogelijk te serieus voor de vrouwen en nu is de Franse Gastronomie een begrip in de hele wereld. De Franse keuken staat bekend als werken onder stricte regels, veel aandacht voor detail en een hoog werktempo voor de beste smaak van het gerecht. De chefkok verdient alle respect. Vele Fransen zijn geintimideerd door de hoge kwaliteit van de Franse keuken, zij zullen zelden zelf koken voor een groep vrienden. U zult unieke verschillen ervaren bij de gerechten op het platteland of ‘streekgerechten’  met eigen gezochte paddenstoelen, een visrestaurant aan de kust, kaasfondue in een dorp of een zuurkoolpot uit de Elzas. De culinaire verwennerij in Frankrijk is en blijft speciaal.