Hotels in Frankrijk


Vanaf de Hotels in Frankrijk kunt u onbezorgd een Franse stad verkennen, er zijn er genoeg. Naast Parijs met de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en Montmartre biedt vakantieland Frankrijk andere mooie steden. Toulouse is hier een goed voorbeeld van als vierde stad van Frankrijk. Rond 1300 kwam hier de eerste universiteit buiten Parijs, u kunt nog steeds de sfeer van een universiteitsstad ervaren. De oevers en kades van de rivier de Garonne bepalen voor een groot deel het aangezicht van de stad. Voor alle Franse steden geldt hetzelfde; tijdens een rondwandeling beleeft u het meest plezier aan de mooie plekjes en monumenten. Ontdek Nice in de Provence vanaf de vakantiehuizen in Frankrijk, het is een toeristische trekpleister aan de Franse Riviera. Het nationaal Marc Chagall-museum is een aanrader. Straatsburg is een stad met een politiek tintje. De kathedraal van Straatsburg was jarenlang het hoogste gebouw van Europa.  Het paleis des Rohan huisvest het museum van Schone kunsten, beide mogen gezien worden. De historische stadskern wordt sinds 1988 beschermd door de UNESCO. Montpellier is een stad met veel historie, sfeer, een marktplein met straatartiesten en muzikanten, veel smalle straatjes. U kijkt uw ogen uit in de Franse steden. 
 

Kies voor een actieve zomervakantie in Frankrijk  

In de omgeving van de Hotels in Frankrijk beleeft u veel plezier aan uw actieve vakantie. Elke locatie heeft zijn eigen mogelijkheden vanwege het natuurlijke landschap. In de Drôme vindt u prachtige fietsroutes, goed bewegwijzerd, met een lengte van 5000km aan paden. De wandelaars onder ons kunnen hier kiezen voor mooie routes langs wijngaarden, lavendelvelden, olijfboomgaarden en bergen. Er zijn routes met thema's zoals de Hugenotenroute. Paardrijden in de natuur is hier ook zeer populair. In de Vogezen kunt u  gemoedelijke wijnroutes volgen met stops bij een wijnboer op het erf, door kleine dorpjes en dwars door de wijngaarden. In de Languedoc is de watersportvakantie in de Lozere rijkgevuld dankzij de duizenden kilometers aan rivieren,12 meren en talloze waterplassen. Denkt u hierbij aan kano varen, kajakken, raften, canyoning, zeilen, surfen, zwemmen en roeien. Bij Argele sur Mer vindt u een bruisende strand- en watersportvakantie. Daarnaast worden er festivals en zomeroptochten, markten en zomerfeesten gehouden waarbij de tradities en ambachten in ere gehouden worden. De liefhebbers van een duikvakantie kunnen uitstekend terecht bij Leucate, Barcares en Argeles, tot 20m diep.  Ook hier geldt; inspanning is ontspanning.
 

Beleef plezier aan een actieve wintervakantie in Frankrijk  

Vanaf de Hotels in Frankrijk kunt u plezier beleven aan uw wintersportvakantie. De Vogezen is een van de wintersportgebieden vanaf de vakatiehuizen in Frankrijk. Bij Lorraine vindt u bergtoppen van 1400m en hoger. U liggen hier zeven moderne wintersportplaatsen zoals La Bresse Hochneck compleet met talloze sneeuwkanonnen, snowpark met muziek, dauwski, nachtski, slalomstadion naast de normale skipistes en langlaufloipes. Gerard Mers is de Parel van de Vogezen, hier vindt u als extra's alpineski, sneeuwschoenwandelen en skisport voor minder validen. In de Haute Savoie met de Mont Blanc vindt u prachtige skigebieden. Chamonix was in 1920 het eerste skigebied en is nog steeds bekend en actief en up-to-date. Megeve is een luxer ski-oord. Bij Chatel, Morzine, Les Gets en Avoriaz ligt meer dan 600km aan skipistes, goed verzorgd qua pistes en qua voorzieningen. Wist u dat u op Corsica kunt skiën, sledetochten maken en sneeuwschoenwandelen? U vindt hier 40 bergtoppen boven de 2000m, met ski-oorden als Ghisoni, Bastelica en Vergio. Dat u alles kunt verwachten van een complete wintersportvakantie in de Franse Alpen heeft geen nadere uitleg nodig. Veel plezier in de Franse sneeuw.