Corsica

Corsica

Atlantische Kust

Atlantische Kust

Mediterrane Kust

Mediterrane Kust

Noordkust

Noordkust

Strandvakantie in Frankrijk


Genieten van zon, zee en strand is de basis van een  geslaagde strandvakantie in Frankrijk. U kunt kiezen uit vele mooie stranden  langs de kilometerslange kustlijn van Frankrijk. Bij Normandië vindt u prachtige badplaatsen, stranden en locaties voor spetterende watersportactiviteiten. Cannes is een bekende badplaats met een luxe uitstraling en een prachtig kunstmatig zandstrand. Bij Biarritz vindt  u de Koningin van de stranden, het is een bad- en kuurplaats en het is tevens het paradijs voor de surfers wereldwijd. De Vendeekust is in de zomer een bruisende badplaats met hectiek, strandactiviteiten en veel waterplezier voor jong en oud. De westkust van Corsica is een mix van kleine intieme strandjes maar u vindt hier ook grotere stranden en strandbaaien aan de oostkust. Denkt u hierbij aan de stranden van Porto Vecchio. Een kustvakantie vanaf de vakantiehuizen in Frankrijk is all-round. De stranden zijn prachtig. De natuurlijke omgeving met de kliffen zijn bijzonder en u kunt er actief van genieten met klimmen, parapenten en wandelen. De zandstranden aan de Noordkust of Languedoc Roussillon zijn mooi en populair. De stranden van de Provence zijn meer rotsachtig. Op de fiets door de zoutpannen bij Ile de Re is fantastisch evenals vogels spotten bij Portes de Re.  De Franse strandvakantie is een vakantie in de natuur.
 

Kies voor een actieve strandvakantie in Frankrijk  

Een strandvakantie in Frankrijk bruist van energie. Dankzij de prachtige stranden en de mooie kustlijn vindt u rust, natuur en fijne activiteiten aan de Franse kust. Vanaf de vakantiehuizen in Frankrijk kunt u eindeloos wandelen langs het strand in goed gezelschap van hond of partner, paardrijden over het strand of strandzeilen. U kunt gezellige havens bezoeken zoals Saint Martin of La Flotte op Ile de Re. Aan de Atlantische kust kunt u mooie boottochten maken, gaan vissen, zonnenbaden, zwemmen en spelen op het strand met de kids. De lange zandstranden van Oleron bieden fantastische mogelijkheden voor surfen en strandzeilen. Bretagne is een prachtig stuk Mediterrane kust met mooie badplaatsjes als Perros Guirec en fijne zandstranden vlakbij een prachtig vogelreservaat. Cote de Granite Rose is een rotskust van rose graniet, dit moet u gezien hebben als u in de buurt bent. De Cote d'Azur is wereldberoemd vanwege de luxere badplaatsen en de vele uren zon. Hier vindt u boulevards met palmbomen, zandstranden en een compleet aanbod van watersport zoals surfen en zwemmen, maar ook jetski en waterskisport. Denkt u hierbij aan plaatsen als St Tropex, Cannes, Nice of Monacco. Aan dit zelfde stuk kustlijn vindt u ook heerlijke rustige en goedkopere stranden. De Franse kust biedt voor ieder wat wils.  
 

De strandvakantie in Frankrijk is gezellig en compleet  

Corsica is een belangrijke vakantiebestemming aan de Franse kust. Hier is de strandvakantie in Frankrijk meer dan compleet. De activiteiten aan het strand zijn talrijk met zwemmen, surfen, zeilen, zonnenbaden. Daarnaast kunt u vlakbij het strand mountainbiken, fietstochten maken over de diverse bospaden en de golfbaan ligt vlakbij. Voor hen die wat meer uitdaging willen, kiezen voor parapenten, ballonvaart maken, parachute springen, quad rijden of een 4x4 jeepsafari in het binnenland maken. Er ligt een mooie netwerk van wandelpaden en routes op u te wachten. U komt tijd te kort vanaf de vakantiehuizen in Frankrijk. Haute Normandië is een kust met mooie stranden, grillige krijt-rotsformaties en historie in de vorm van talloze gedenktekens over WOII. Zowel de fietstochten als de kiezel- en zandstranden waar u kunt zwemmen, zonnen, varen en duiken geven veel vakantieplezier. Ontdek de oude haventjes en vissersdorpen, geniet van een heerlijk visgerecht op een terrasje.  De kust van Calvados biedt een mooie mix van strand en cultuur zoals het kunstenaarsdorp Honfleur vlak aan de zee met ruige kliffen en een monument over D-day. U vindt rust en natuur, cultuur, watersport en strandactiviteiten aan de Franse kust.