Cafes in Parijs

 1. Café des 2 Moulins

Het café des 2 Moulins is het frans voor Twee windmolens en de naam van een café in het Montmartre gebied van Parijs. De naamgeving is te danken aan de nabije aanwezigheid van de historische molens Moulin Rouge en Moulin de la Galette. Het café kreeg mede naamsbekendheid toen het als décor diende voor de film Amelie in 2001. Het is een koffieshop en een bar waar het interieur altijd met zorg de zelfde sfeer heeft behouden. Schilders gebruiken het café soms als atelier en soms al expositiehal. Hier ontmoeten de toeristen de Parijenaren. Het is tevens een ontmoetingsplaats voor gelijkdenkende kunstenaars en artiesten. Dit is kenmerkend voor Parijs. 

2. Café de la Paix 

Café de la Paix is een beroemd café aan de Boulevard des Capucines. De architect  Alfred Armand heeft een bloemrijk interieur gevormd. Het interieur van dit café is een goede concurrent van het interieur van het Intercontinental Paris le Grand hotel. Vaste bezoekers van dit café hebben vaak een bepaalde reputatie of bekendheid in Parijs. Het café werd geopend in 1862. Tijdens de Expo in 1867 begonnen de belangrijke klanten te komen zoals Zola en Guy de Maupassant. Tijdens de Belle Epoque was Sergei Diaghilev en de prins van Wales hier ook te gast.  In 1975 werd het café uitgeroepen tot een historische locatie aan de Franse regering.  U vindt hier meer dan 100 biersoorten, een bijzondere sfeer en alle soorten bezoekers.

3. Le Select

Le Select in Parijs is een van de café’s in de Franse wereldstad. In het weekend is de brunch het belangrijkste onderdeel van het weekend. De eieren die hier gebruikt worden zijn vers van de boerderij van vrij rondlopende kippen. Er is parkeergelegenheid genoeg. Als u le Select kunt waarderen kunt u iemand ander een Gift card  geven, zelfs online te bestellen zodat iemand anders ook een plezierige tijd in le Select heeft.  U vindt le Select op 432 Wellingtong Street West in het typische Parijse wijk en historische Toronto Garment en Warehouse district. Het Bistro menu wordt door velen zeer gewaardeerd. De achtertuin is verwarmd met buitenverwarming zodat u nog lang buiten kunt zitten als dat uw voorkeur heeft. De wijnkelder herbergt 1200 verschillende wijnen en daarnaast vindt u hier 95 verschillende bieren.  Kom en relax. 

4. Café de Flore

Café de Flore in Parijs vindt u de op de hoek van de Boulevard Saint Germain en de Rue St. Benoit.  Het is een van de oudere en prestigieuze koffiehuizen in Parijs. Het kan trots zijn op een beroemd klantenregister. Het interieur met klassiek  Art Deco interieur, rode stoelen , mahonie en spiegels is en blijft tijdloos. Het is ook de locatie waar jaarlijks de literaire prijs Prix de Flore wordt uitgereikt.  Café de Flore werd in 1885 geopend als koffiehuis.  De naam van het café refereert aan het Flora sculptuur aan de andere kant van de boulevard. U vindt hier eigenlijk alles wat u maar wilt, van koffie en thee tot een complete maaltijd of lunch en alles wat er tussen zit. Het is niet de goedkoopste locatie, het is wel een plek wat u een keer moet ervaren.

5. Café de la Rotonde

Café de la Rotonde in Parijs is beroemd, het staat in de wijk Montparnasse. Het werd in 1911 opgericht door Victor Libion. Door de jaren heen werd het een intellectuele ontmoetingsplaats voor bijzondere kunstenaars en schrijvers. Schilders als Picasso en Hamnett ontmoetten elkaar hier. In de beginjaren was een arme kunstenaar meer dan welkom voor een koffie tegen een habbekrats. Op deze manier was het soms een ware markt van kunstwerken om hun rekeningen te betalen. Dankzij de boheemse locatie is het nog steeds een sfeervolle plek voor de Parijse intelligentia. Zowel Picasso als de Russische Jacovleff hebben een schilderij met de titel – in het café de la Rotonde – Veel plezier in café de la Rotonde.