Ervaringen in Frankrijk

1. Dineren in een Parijse bistro

Dineren in een Parijse bistro is een plezierig onderdeel van een weekendje Parijs. U kunt een bistro omschrijven als een sociaal instituut , gezellig en zonder pretenties, ontmoetingsplaats voor mensen onder het genot van Franse gerechten. Parijs is de Stad van de liefde, perfect voor een romantisch dineetje. De keus voor Chez Georges, alleen de naam al! is internationaal en duur maar onvergetelijk qua sfeer en qua gastronomie.  Le bistrot Paul Bert is hedendaags met een interieur van een oude film en een perfecte steak au poivre. Christophe in het Quartier Latin biedt op zaterdag en zondag een magnifieke bistro met kale houten tafels en fantastisch eten. Le Voltaire is een plek waar lekker eten en de mode wereld elkaar ontmoeten. Ervaar de unieke sfeer en fijne keuken in een bistro in Parijs. 

2. Bezoek de tuinen van Giverny / Monet

Het dorp Giverny in Haute Normandië was de woonplaats van Claude Monet, de impressionistische schilder. Hij woonde hier van 1883 tot aan zijn dood in 1926.  Liefhebbers van kunst zullen hier zeker genieten. De schilder hield van de omgeving en besloot een huis te bouwen in dit dorp, de rest is geschiedenis. De tuin met de vijver, waterlelies en Japanse brug waren geliefde plekjes van de schilder om te schilderen. Het huis en de tuin is nu een toeristische trekpleister onder beheer van Fondation Claude Monet. Vlakbij het huis staat het Musee d’Art Americain omringd door een moderne tuin. De tuin van Monet is nog mooier in mei en juni. Hier ervaart u letterlijk en figuurlijk de natuur en rust in een schilderachtige omgeving. 

3. De Mont Blanc beklimmen

De Mont Blanc beklimmen is geen kinderspel. Het is de hoogste berg met 4808m van Europa en het beklimmen vereist wel degelijk klimtechnieken, voorbereiding  en hulpmiddelen als u heelhuids wilt thuis komen. Sommige lokale gidsen bij de Mont Blanc promoten de klim als een Lange wandeling, dit heeft al meerdere onnodige ongelukken veroorzaakt. Het record van 4 uur en 57minuten om deze berg te beklimmen is nu van Kilian Jornet. Tijdens de zomermaanden kunt u kiezen voor de Gouter route, de minst-moelijke routes vanaf Saint Gervais of de Grand Mulets route-oorspronkelijke en langere route door weinig mensen gebruikt.  De Three Monts route is fysiek en technisch heel zwaar vanaf Aiguille du Midi. Deze unieke tocht naar de Mont Blanc is prachtig en de emotionele en fysieke impact is groot.

4. Bezoek de megalieten van Carnac

Een bezoek aan de megalitische stenen in Carnac, een dorp in Bretagne is andes. Deze bijzondere collectie stenen is gebouwd door een pre-Keltisch volk. Deze rooilijnen, steencirkels, hunebedden en grafheuvels staan en liggen in een mooie natuurlijke omgeving. De historische achtergrond van deze stenen is gebaseerd op legendes. De lokale versie van Bretagne gaat over de King Arthur cyclus waar tovenaar Merlin de stenen in een Romeins legioen veranderde.  Deze historische monumenten worden niet altijd goed verzorgd en beschermd helaas. De bijna 3000 staande stenen in Carnac en omgeving zijn indrukwekkend als u bedenkt dat het allemaal handwerk was. Deze menhirs of staande stenen symboliseren vaak de dood of herinnering aan een gebeurtenis zoals veldslag. Ervaar de magie van deze locatie.

5. Ervaar de stranden van D-Day

Ervaar de D-Day stranden in Normandië met al uw zintuigen. Als u zich realiseert wat zich hier tijdens D-Day afgespeeld heeft, krijgt de wereld tijdelijk een andere kleur. De D-Day stranden van Normandië  zijn Swordbeach, Junobeach, Goldbeach en Omahabeach. De stranden staan nog steeds aangeduid met wegwijzers en op kaarten met invasie codenamen. Bij Omahabeach vindt u het herdinkingsstrand, 5km lang. U vindt hier ook de Amerikaanse begraafplaats met 9841 soldaten tijdens de invasie. Er liggen totaal 29 soldatenkerkhoven in Normandië. De plaats Quisterham huisvest meerdere musea en monumenten over de geschiedenis van D-Day. Er liggen wandel- en fietsroutes langs de vele oorlogsmonumenten. U vindt een unieke mix van historie en ontspanning aan de Normandische kust.