Ervaringen in Parijs

1. Ontdek de talrijke Middeleeuwse straten in Parijs

Parijs was in de Middeleeuwen een volgebouwde stad met huizen en smalle straatjes. Het lag op een kruispunt van handelswegen, de stad was en is nog steeds in beweging. Dankzij de economische welvaart kwam de handel, mode en de artiesten ‘ automatisch’ naar deze stad. In 1758 kreeg de stad Parijs een nieuwe muur met als reden; 1 veiligheid van de stad 2 controle op de belastingbetalers. Tijdens Napoleon III werd de helft van de volgebouwde stad ontruimd. De brede boulevards en straten gaven de Parijzenaren meer leefruimte en frisse lucht. Nu vindt u in de Parijs 400 parken en gigantisch veel bomen. De Oude stad is gelukkig altijd goed bewaard gebleven zodat u nog steeds een beetje de sfeer van toen kunt ervaren. 

2. De Eifeltoren

De Eifeltoren is een van de bekendste, meest bezochte en gezichtsbepalende monument in Parijs. Jaarlijks bezoeken meer dan 6 miljoen mensen dit niet klassiek wereldwonder.  Op de eerste verdieping is een expositie over de Eifeltoren, u kunt met de lift naar boven voor het magnifieke uitzicht over de stad. Even wat feiten, hoogte is 317m, het gebouw weegt exclusief fundament 7300ton. Sinds 31december 2000 is de toren van 21.00 tot 24.00 verlicht.  De aanleiding van de bouw was de Wereldtentoonstelling in 1889, de honderdste verjaardag van de Franse Revolutie. Het bouwen van de steigers was een staaltje van acrobatiek, durf en vakmanschap. De Eifeltoren was het startpunt  van de Parijs Dakarralley, de locatie voor concerten en liefdesverklaringen.  De Eifeltoren is een indrukwekkende verschijning.

3. Geniet maximaal van het Boheemse St Germain 

Bezoek het Boheemse St Germain des Pres. Het is een woonwijk van Parijs aan de linkeroever van de Seine. De wijk is ooit ontstaan rondom de abdij Saint Germain des Pres in de Middeleeuwen, het is de oudste kerk van Parijs. Sinds 1945 ontdekten filosofen, artiesten, kunstenaars en cineasten deze wijk en werd en is het nog steeds een ontmoetingspunt van culturele evenementen. Dat is ook de reden dat u hier boetieks van moderne ontwerpers zult aantreffen. U vindt in deze wijk het oudste café van Parijs. De boulevard St Germain heeft de laatste 25 jaar een meer commercieel tintje gekregen maar het is nog steeds de moeite waard om hier rond te kijken. St Germain is kenmerkend voor Parijs. 

4. Bezoek een café als een Parijzenaar

Geniet van een café als een Parijzenaar. Tijdens een rondwandeling in de stad is een bezoek aan een gezellig café een perfecte manier om de Franse sfeer te proeven. Er zijn mensen die het liefst het meest onbekende café binnengaan zonder pretenties, u zult gastvrij ontvangen worden. Ontdek ook het trendy La Fleche d’Or is een café in een oud treinstation compleet met oude spoorrails. Voor de liefhebbers; Hardrock café Parijs met lekker eten en veel gouwe ouwe platen . Café Klein Holland is een typische kroeg, voor hen die de bitterballen missen. Het Jazz café de la Huchette in een 16e eeuws pand is in feite een sfeervolle jazzkelder met muziek, eten en drinken. Chez Prune ligt aan de oevers van het kanaal, in een buurt met mode winkels. Een perfecte stop qua entourage en eten tijdens het rondkijken in de stad.

5. Doe een wens om terug te komen in Parijs  voor de Notre Dame kathedraal

Doe een wens om terug te komen in Parijs voor de Notre Dame kathedraal.  Deze OLV kathedraal is bijzonder qua bouwstijl, betekenis en toeristische trekpleister.  De eerste steen werd in 1163 gelegd door Paus Alexander III. Het is een bedevaartsoord voor velen, in de kathedraal kunt u bidden voor troost, rust en hulp of een kaarsje opsteken. Met Goede Vrijdag wordt de schatkist getoond aan publiek met de kroon, de nagel en een stuk van het kruis. Daarnaast is de Notre Dame het hele jaar door een toeristische trekpleister. Simpel, de Notre Dame mag u niet missen tijdens een stadswandeling in Parijs. De bouwstijl van deze kathedraal een blijvend punt van discussie. De Westgevel, waterspuwers of de luchtbogen hebben allemaal een andere stijl.  De Notre Dame is uniek.