Familie Bestemmingen

 1. Parijs

Parijs met het hele gezin is zeer de moeite waard. Parijs is niet alleen Walt Disneypark of bekende historische monumenten. Wist u dat er in Parijs ruim 400 parken zijn en dat er 500.000 bomen in Parijs staan? Halverwege 1800 verdween veel middeleeuws Parijs en maakte plaats voor groene oases. Uit eten met de kids is leuk. Vers brood van de bakker, flesjes drinken uit de buurtwinkel, een wandeling naar een park en met een volle maag kunnen de kids hun gang gaan in het park. Andere suggesties zijn het Parc Zoologique in het Bois de Vincennes met veel dieren, miniatuurtreintje of kies voor het Aquarium in Parijs. Deze bruisende stad is leuk voor jong en oud. 

2. Vendee Regio

Ontdek de prachtige omgeving van Vendee. U kunt met het hele gezin genieten van de groene streek met valleien, Plaine-een laagland met grote boerderijen, Marais Breton-moerasen en veeboerderijen, de eilanden d’Yeu en de Noirmoutir e en 240km aan kustlijn. De kustlijn met vele badplaatsen, fijne zandstranden, vissers- en jachthavens bieden vakantieplezier voor iedereen. Een paar mooie strandresorts zijn Les Sables d’ Olonne, La Tranche sur Mer en Saint Jean de Monts. Een strandwandeling met de kids en de hond of een fietstocht door de duinen en bossen is altijd een succes. Als u gewoon lekker op vakantie wilt met lekker eten, het hele gezin en gezellige activiteiten in de natuur kiest u voor de prachtige streek Vendee.

3. Provence en Franse Riviera

De Provence en Franse Riviera is leuk voor het hele gezin. De Franse Riviera of Cote d’Azur biedt prachtige stranden met watersport en gezellige acitiviteiten. Het zelfde geldt voor de Lerinseilanden bij Cannes en bij Ile Sainte Marquerita en le Saint Honorat. Hier arriveren en vertrekken de prachtigste maar ook eenvoudige boten. Bij Antibes liggen eveneens mooie stranden, of u wandelt door de oude binnenstad, het Picassomuseum.  De Provence is een uitgestrekt gebied met veel natuur en mooie steden zoals Marseille, Nice en Toulon. U kunt kastelen bezoeken of de Krokodillenboerderij  bezoeken. De grotten van l’Aven d’Orgnac laten jong en oud kennis maken met de prehistorie in de grotten. Er is voor ieder wat wils in het mooie Provence. 

4. Franse Alpen

De Franse Alpen zijn een fijne vakantiebestemming voor het hele gezin. U vindt hier talloze activiteiten in de bergen zoals mountainbiken, canyoning, rolski’s op de bergweiden, wandelen in de zomer en natuurlijk de bruisende wintersport in de winter. U kunt ook kiezen voor een bezoek aan een prachtige stad als Lyon, groot met behoud van sfeer en 33 bruggen over de Rhone en Saone. De watersport op het meer van Annecy biedt veel ontspanning.  Misschien vindt u het wel leuk om de Tour de France in actie te zien tijdens de klim bij de Alpe d’Huez? De gorges de l’Ardeche is een diepe kloof  met de natuurlijke brug Pont d’Arc en diverse druipsteengrotten. De Franse Alpen zijn de perfecte locatie voor eenvoudig vakantieplezier voor iedereen.

5. St. Tropez

Saint Tropez is een kleine havenplaats aan de Cote d’Azur of Franse Riviera. Het is niet voor niets populair bij de kunstenaars en de welgestelden. Er liggen prachtige stranden aan de kust zoals Tahiti, Moorea strand of Blouch-voor naturisten. Saint Tropez was een eenvoudig vissersdorp. Tussen 1890 en 1925 was het een schildersdorp met de resultaten in het huidige musee de lAnnonciade van kunstenaars als Matisse en Maillol. In 1920 was het een ontmoetingscentrum voor internationale sterren uit de modewereld. De mondaine sfeer is gebleven samen met de vele mogelijkheden voor een strandvakantie, watersportvakantie, bezoek aan het scheepvaartmusuem of het beklimmen van de citadel. Dit stadje is een bijzonder bestemming voor het hele gezin.