Plaatsen in Parijs

1. De Eifeltoren

De Eifeltoren is een monument in Parijs. Het is het bekendste en meest bezochte bezienswaardigheid van Frankrijk aan de linkeroever van de Seine en het is het symbool van Parijs. Ingenieurs van Eifel ontworpen deze toren met als gelegenheid de wereldtentoonstelling van 1889. Op de eerste verdieping is een museum met de trap te bereiken, daarna kunt u naar de top op 316m met de lift. U heeft hier een prachtig uitzicht over de omgeving en de stad. Het smeedwerk en ornamenten gaven de Eifel de bijnaam van IJzertovenaar. Sinds 31 december 2000 is de toren elke avond van 21.00 tot 24.00 volledig verlicht.  Dit lichtbaken van de Parijse skyline is zowel van dichtbij als op afstand een prachtig monument.

2. Het Louvre

Het Louvre in Parijs is een van de bijzonder plaatsen in Frankrijk. Het is een van de grootste en best bezochte musea bij de Seine gelegen. Het bestaat uit de Richelieu vleugel,, Sully vleugel en Denon vleugel. Het beroemdste kunstwerk wat u hier zult aantreffen is de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Het museum is gehuisvest in een van oorsprong middeleeuws kasteel van de koningen in Frankrijk. In 1792 werd het kasteel het onderkomen van de koninklijke kunstcollectie onder leiding van graaf Angiviller. In de tijd van Napoleon heette het musee Napoleon. Tijdens de regering van Mitterand werd het hele museum gedurende 18 jaar gerenoveerd en kwam ook de Richelieu vleugel erbij. Daarmee werd het het grote zusje van Metropolitan museum of Art in New Yor en de Hermitage in Sint Petersburg, alle drie even indrukwekkend.

3. De Notre Dame kathedraal

De Notre Dame kathedraal in Parijs is een van de vele plaatsen waar u kennis kunt maken met de historie van Frankrijk. De kathedraal is gebouwd in verschillende stijlen. Dat ziet u terug in de luchtbogen, de waterspuwers op het dak of de balustrade van de Westgevel. Het orgel van de kerk is gebouwd door Coll. met meer dan 7000 pijpen en 111 registers. In de jaren 90 werd het het eerste computergestuurde orgel in combinatie met de oude constructie. Muziek heeft altijd een grote rol gespeeld in de Notre Dame kathedraal dankzij het orgel, de akoestiek en de diverse koren in de vorm van concerten en koren.  Deze kathedraal is een toeristsiche trekpleister, bedevaartoords en prachtig voorbeeld van historische architectuur.

4. Paleis van Versailles

Het kasteel van Versailles in Parijs waar sinds 1792 een museum gehuisvest is. Dat was het nationaal museum, het musee des chateaux de Versailles et de Trianon. Het kasteel is 30 km breed en 15 km lang. in Vlaanderen en Nederland staat het bekend als Paleis van Versailles. Gelukkig valt ook dit kasteel onder de beschermende vleugels van UNESCO. In de tijd van Lodewijk XIV zouden op het kasteel 3000 tot 10000 hovelingen gewoond hebben. Het was ook de voornaamste residentie van de Franse koning, het regeringscentrum en het militaire hoofdkwartier van Frankrijk. U vindt naast het kasteel de Franse tuin, de grote stallen, de kleine stallen, tuinhuis, lustslot van de tuinen en de Oranjerie. Dit mag u niet missen.

5. Le Marais

Le Marias is een wijk in Parijs. Een beschrijving in een notedop; het was een handelscentrum van lederwaren en tevens  een Joodse wijk, tegenwoordig is het een populaire uitgaanswijk voor homo’s . Het was een actieve en populaire commerciele wijk waar velen Joden in de kleding werkten. De WOII bracht hier grote verandering in. In de vijftiger jaren was het een arbeiderswijk in verval, dit werd opgepakt door het ministerie van Cultuur. Nu is het een belangrijke plaats van Parijse kunstgalerijen met trendy restaurants, modehuizen en galerijen. Er hebben zich door de jaren heen vele chinezen gevestigd , met als resultaat fantastische Chinese restaurants van goede kwaliteit en betaalbaar. Ontdek de stille getuigen van de Franse geschiedenis in deze wijk.