Skigebieden

1. Tignes, Rhone-Alpes

Het skiresort Tignes is samen met Val ‘ Isere een prachtig onderdeel van Espace Killy. Deze regio huisvest chalets in traditionele stijl gebouwd. Bij Tignes liggen 300km pistes en 100 liften, goed verzorgd met een hoge sneeuwzekerheid op hoogtes rond de 3000m. Bij Tignes ligt ook de gletsjer Le Grand Motte op 3030-3345m. Elke helling en skigebied is onderling verbonden met liften en kabelbanen. Tignes is autovrij, plezierig voor de wintersporters en inwoners. De wintersport in Tignes speelt een belangrijke rol in het leven van de werkgever en van de vakantieganger. Omdat beide goed op elkaar ingespeeld zijn, vindt u hier een wintersportgebied van hoge kwaliteit. De mensen zijn gastvrij, het eten is lekker en de natuur is prachtig. Meer heeft u niet te wensen tijdens een wintersportvakantie in Frankrijk. 

2. Meribel, Rhone-Alpes

Het skiresort Meribel is een van de gezelligs skiresorts in de Franse Alpen samen met La Tania, Val Thorens en Les Menuires. Meribel is een populaire locatie voor hen die naast de skisport maximaal willen genieten van de après-ski. Even wat technische gegevens; dit resort ligt op 1430 tot 2600m, met 48 liften en 150 km aan skipistes. De Drie Valleien-Les Trois Vallees liggen in het hartje van de Franse Alpen, Meribel-Mottaret is een onderdeel hiervan. De luxe van dit gebied is dat ieder op eigen niveau tochten kan maken, skilessen kan nemen, snowboarden in de natuur of wat dan ook. U kunt in deze regio werkelijk alles verwachten van uw wintersport in Frankrijk. De après-ski met als extra de Franse keuken met een heerlijk Frans wijntje is de slagroom op het toetje.

3. Les Deux Alpes, Rhone-Alpes

Les Deux Alpes is een van de twee  wintersportgebieden en biedt samen met La Grave 220km aan skipistes. Bij de gletsjer du Mont de Lans boven de Les Deux Alpes liggen skipistes tot 3750m hoogte.  Het grootse gletsjergebied is het hele jaar bedekt met sneeuw, u kunt dus in de zomer op wintersportvakantie. In het skiresort Les Deux Alpes liggen in totaal 76 skipistes met een lengte van 200km op hoogtes tussen 1270 en 3600m. Als u een gevorderde skisporter bent, is de Piste du Jandri een aanrader. Hier vindt u sportieve uitdaging op 3600m hoogte met een 15km lange afdaling tot aan La Grava op 1450m. De twee funparken op 2600 en 3200m hoogte hebben een grote aantrekkingskracht op de snowboarders. De langlaufers onder ons zullen zich uitstekend vermaken op de Glacier de la Lauze. Van deze wintersport mag u alles verwachten. 

4. Flaine, Rhone-Alpes

Skiresort Flaine is onderdeel van het Le Grand Massif skigebied. Le Grand Massif wordt ook wel de Witte Oceaan genoemd. U vindt hier 265 skipistes, goed verzorgd en onderling verbonden met elkaar door liften. Het skiresort Flaine ligt op hoogtes tussen 1600 en 2500m met 140km aan skipistes. Nabij gelegen skiresorts zijn bijvoorbeeld Morillon en Les Carroz. Normaal is dit skigebied actief in december, januri, februari en maart uiteraard afhankelijk van de natuurlijke omstandigheden als weer en wind, sneeuw en zon. De Grandes Platieres gondelbaan brengt zomer en winter vele voetgangers op een hoogte tot 2500. Le Col de Pierree op 1844m biedt prachtige omstandigheden voor de langlaufers.  Het snowpark Jampark is een bonus voor de snowboarders. 

5. Courchevel, Rhone-Alpes

Het skiresort Courchevel is een onderdeel van het grootste skigebied in Frankrijk namelijk de Drie Valleien. U vindt hier 600km aan skipistes, 180 liften en 338 hellingen. Elk resort heeft een eigen imago. Zo voelen de beroemdheden en beter gesitueerden zich snel thuis in het skiresort Courchevel 1850. Val Thorens is het hoogste resort in dit skigebied met 2300m. De skigebieden zijn plezierig en relatief eenvoudig met elkaar verbonden met stoeltjesliften, sleepliften en cabineliften. U vindt bij Courchevel 150km aan skipistes in alle kleuren op hoogtes tussen 1100 en 1850m. Het voordeel van dit skigebied is dat u niet gevorderd hoeft te zijn om een daadwerkelijke tocht te maken op de skilatten door het prachtige Franse winterwonderland.