Steden

1. Parijs

Parijs staat voor romantiek, de Seine, de Champs Elysées en het Louvre maar het heeft zoveel meer te bieden. Dankzij de ligging op een kruispunt van verschillende handelsroutes was er altijd amusement, handel en mode. Het authentieke historische centrum is gebouwd op twee eilanden.  Als u wilt uitgaan, zijn de Moulin Rouge en le Lido beroemde nachtclubs. De Parijse jongeren gaan meer uit op Place de Bastille, goedkoper en laagdrempelig. Proef de sfeer van Parijs tijdens een bezoek aan een van de 70 markten die op verschillende dagen gehouden worden. Wat u ook zeker niet mag missen zijn de bekende en onbekende musea en de ruim 30 bruggen over de Seine. Tijdens een stedentrip in Parijs komt u tijd, ogen en oren tekort.

2. Nice

Nice is een populaire, toeristische stad  aan de Franse Riviera. U kunt hier mooie musea bezoeken als MAMAC over moderne kunst. Ontdek tijdens de warme zomer de Cours Saleya bloemenmarkt. Op maandag is het vlooienmarkt en op andere dagen is het een algemene markt, de naam is misleidend. Villa Ephrussi de Rothschild staat op het hoogste punt van Cap Ferrat, gebouwd begin 1900 in opdracht van de excentrieke barones. Bezoek de Russische kathedraal met de typische uivormige koepels, de Russische decoraties zijn prachtig al verwacht u dit gebouw niet op deze locatie. Musee du Message Biblique Marc Chagall biedt religieuze schilderijen van een Joodse kunstenaar met de bijbel als inspiratiebron, uniek. De boulevards langs het strand geven de stad Nice extra allure als vakantiebestemming.

3. Cannes

Cannes is de eerste congresstad van Frankrijk sinds 1922 met de Conferentie van Cannes als eerste conferentie. Het filmfestival van Cannes, jaarlijks in mei georganiseerd, is wereldwijd bekend. Wat velen niet weten is dat het zandstrand van Cannes kunstmatig is. Het uitgegraven zand voor fundament van hotel Carlton was de basis voor het nu zeer populaire strand. Cannes was ooit een klein vissersdorp, nu is het een kuststad met luxe uitstraling. De oude jachthaven  is een plek van rust, historische architectuur, prachtige uitzichten en mooie jachten. ‘Mensen kijken’ vanaf uw bankje kunt u hier lang volhouden. Met een rondwandeling komt u langs mooie plekjes zoals de Oude Stad, de Boulevard,Walk of Fame maar ook de Overdekte Markt.

4. Strasbourg

Een bezoek aan de stad Straatsburg in de Elzas is vol met indrukken. Het imago van de ‘historische Europese hoofdstad’ ziet u terug in de imposante architectuur. De historische stadskern Grand Ile is zeker een aanrader evenals de OLV kathedraal van Straatsburg  met het astronomisch uurwerk. Maak kennis met de Looiersbuurt met de vakwerkbouwstijl, dakkapellen en smalle straatjes. Minder bekend maar bijzonder zijn de Ponts couverts-overdekte bruggen in12e eeuw ontstaan als verdedigingswerken om inname van de stad via de rivier te voorkomen. De musea die u zult tegen komen tijdens een rondwandeling zijn divers van volkskunst en ambachten tot moderne kunst. Uw dag uit in Straatsburg vliegt voorbij. 

5. Marseille

Marseille is een bruisende havenstad en de tweede stad van Frankrijk. De oude haven was ooit een kreek die uitgroeide tot een welvarende haven in de 18e eeuw. U vindt hier restaurants met de perfecte bouillabaisse-vissoep maar ook Hotel de Ville gebouwd in de 17e eeuw. De jachten in deze deels historische omgeving geven een bijzondere sfeer. De Notre Dame de la Garde is een gezichtsbepalende kerk, hier stond vroeger de kapel van de schippers, de helft is in de 19e eeuw overnieuw opgebouwd. Kijk rond in de stad en ontdek Palais Longchamp. Het paleis werd gebouwd rond 1860, nu kunt u hier het Musee des Beaux Arts bezoeken. U raakt niet uitgekeken in Marseille.