Strandresorts

 1. Biarritz aan de Baskische kust 

De Baskische kust biedt prachtige stranden als Biarritz. De kust zelf is een verzameling van zand, rotsen, steile kliffen en baaien. De badplaatsen zijn een mix van architectuur, tradities, watersport en strandactiviteiten. Biarritz is een bekende badplaats en paradijs voor de surfers. Het is de koningin der stranden en strand van de koningen. Het leuke van deze badplaats is dat de surfsporter maar ook de families hier zich snel thuis voelen mede dankzij de fandango-dans en de sadinade-lekker eten. De surfsport deed 1956 haar intrede en veranderde direct de heel strandscene tot aan nu. De visvangst is een levende traditie. In dezelfde regio vindt u diverse wellnesscentra. Biarritz is mondain, het Californië van Frankrijk met hoge golven en windkracht en zes prachtige stranden, dit mag u niet missen.

2. Het strand in Saint Tropez

Kies voor het Pampelonne strand in Saint Tropez. In de jaren vijftig begonnen de roemrijke jaren van dit stukje Franse kust.  Zowel de eenvoudige zonaanbidder als de rijke vakantiegangers  genieten hier onbezorgd van hun vakantie. Pampelonne is het langste, meest bekende, meest bezochte en meest populaire strand bij St. Tropez. Samen met de andere stranden vormen ze de stranden van St. Tropez. Denkt u hierbij aan plages la Glaye, la Ponche en la Fontanette als drie kleinere medespelers en de grote stranden als plage de la Bouillabaisse en les Graniers. De eerste drie zijn het oudste deel van St. Tropez dorp, zeker een bezoek waard. Bouillabaise is eenvoudig te bereiken. Elk strand heeft zijn eigen charme en mogelijkheden. 

3. Het Saleccia strand in Corsica

Het Saleccia strand op Corsica  is een beroemd strand als u bedenkt dat u het de locatie was voor de film De langste dag, gefilmd in 1962. Samen met Lotu is Salecia strand is het een van de bekende stranden maar u vindt hier ook andere leuke plaatsen. De stranden die hier liggen hebben wit zand en het water is kristalhelder met watertemperaturen boven de 25 graden op warme dagen. De wandelroutes tussen Lotu en Saleccia lang de kust zijn prachtig.  Bezoek ook de dichtstbijzijnde stad Saint Florent met intieme jachthaven. Het wordt beschouwd als een van de mooiste stranden op Corsica. Op 300m afstand vindt u een supermarkt en bank. Alles is aanwezig voor een plezierige vakantie aan het strand.

4. Het Blauwe strand in Nice

Het Blauwe strand in Nice is een openbaar strand tussen Neptunus en Sporting stranden.  U vindt hier vlakbij het watersportcenrum Glisse Evasion met activiteiten als parasailing, wakeboarden, kajakken en waterskiën. De parkeergelegenheid is beperkt. De badmeester op het prive Blue beach houdt ook een oogje in het zeil op het openbare strand. Er zijn in Nice 25 openbare en 15 prive stranden, op deze laatste betaalt u voor een plek, stoel en zonneparasol. U vindt hier vaak kiezelstranden, erg schoon, dus badschoenen maken uw strandvakantie zeer comfortabel. Blue beach is het hele jaar open en samen met het Neptunus strand een perfecte locatie voor watersport. U vindt bij Nice een complete strand- en watersportvakantie.

5. Het Cannes strand 

De stranden bij Cannes zijn schoon, levendig en gezellig. U vindt bij Cannes een onderwater barrier van 550m lang als een koraalrif die de golven breken. Er zijn talloze palmbomen op openbare stranden geplant, daarnaast vindt u hier 81 buitendouches , afvalbakken, café’s tussen Mourre Rouge tot aan Mandelieu en er lopen 60 strandwachten rond zodat het strand schoon en veilig is. Er is een strand-boekenbibliotheek en het rookbeleid is zeer streng. Liever niet, maar als u rookt; een peuk in het zand levert u een boete op dus of in een pot of in een van flexibele asbakken. Beachvolleybal is een van de strandactiviteiten op vijf speelvelden langs de kust. De watersport is zeer actief aan de kust bij Cannes.