Thema Parken

 1. Disneyland Parijs 

Een bezoek aan het themapark Disneyland in Parijs is een dagvullend programma.  Het is geopend vanaf april 1992. Sindsdien is het constant in ontwikkeling met aanvullingen zoals Walt Disney studiospark, Disney village, Disney hotels en Dave Crocket ranch. Micheal D. Eisner is de oprichter en schreef over het park; Walt Disney wil de jongeren en de mensen met een jong hart een bron van geluk en inspiratie geven in het magische Disneyland. Om u een idee te geven; attracties in Disneyland Parijs zijn bijvoorbeeld darkrides, vier achtbanen, drie walk-throughts en twee rondvaarten. Maar u vindt hier ook het kasteel van Doornroosje. Het hele gezin kan zich letterlijk onderdompelen in Disneyland voor een onbezorgde vakantie.

2. Park Asterix 

Parc Asterix is een Frans attractiepark in Plailly. Het ligt slechts 35km van Parijs. Het thema van dit themapark zijn de stripverhalenn van Asterix en Obelix. Het werd geopend in 1989 en het is populair met een pretpark en het themahotel Hotel des Trois Hiboux. Het park is geopend van april tot november. Tijdens de kerstvakantie is er een extra winteropening.  U vindt hier attracties als achtbanen waaronder de houten achtbaan Tonnerre de Zeus van 33m hoog. De stalen achtbaan heet Goudurix.  Een ander voorbeeld is de darkride, er zijn waterattracties , er worden shows gehouden met dolfijnen en stuntshows. Het hele gezin beleeft veel plezier aan dit Franse themapark.

3. Futuroscope

Het themapark Futuroscope in Poitiers is een technologisch pretpak. De stad Poitiers en het futuristische themapark is onlosmakelijk met elkaar verbonden. De poorten van Poitiers vormen het verleden als stad van Ville d’Art et Histoire, het themapark vormt de toekomst. Dit Franse attractiepark maakt gebruik van multimedia interactief, cinematografie en futuristische audio en visuele technieken. Er is een treinstation Futuroscope, ideaal als u met openbaar vervoer komt. Het park werd geopend in 1987 en trekt anderhalf miljoen bezoekers per jaar. Voorbeelden van attracties zijn de bijzondere bioscoopzalen met 3D, IMAX en 360 graden technieken. De architectuur van het park is werkelijk uniek te noemen. Of u nu wel of niet van technologie houdt, het is een intrigrerend themapark. 

4. Space city

Het themapark Space city vindt u in Toulouse in de regio Midi Pyrenees. In de jaren twintig was de stad het centrum van vliegtuigen en ruimtevluchten met Airbus als grootste werkgever in de regio. U kunt in het park de beroemde 53m hoge Ariane 5 raket verkennen of u kunt aan boord gaan van het ruimtestation Mir, een exacte replicatie van het Russische ruimtestation . Maak een reis in de ruimte zoals met de Imax, een groot scherm van zes verdiepingen hoog. Het Stellariu is een fascinerende astronomische simulator. Probeer de opleidingstoel voor Astronauen, de Gyro Extreme of probeer de Maan runner, een simulator waar u gewichtsloos kunt leren lopen. Jong en oud komen ogen, tijd en oren tekort als u alles wilt proberen en zien.

5. Walibi

Walibi is een themapark in les Avenieres in de regio Rhones Alpes. Het is een park met sensationele attracties gericht op families. Aqualibi is een waterpark met glijbanen, watervallen, golfslagbad en een peuterbad. Als u of uw kinderen liever wat uitdagends willen, kiest u voor de Boomerang, Tomahawkk of de Scratch. Andere onvergetelijke attracties zijn de Radja river, Surf music of de Melody road. De show van de Zeeleeuwen heeft geen leeftijdsgrens.  Uw lunch kunt u op de picknickplaats, in het restaurant of de snackbar gebruiken.  Een bezoek aan de bioscoop met een 4d film is zeker een aanrader, alle zintuigen worden hier geactiveerd. In 2000 werd het Premier Parks een Walibipark. Bezorg het hele gezin een gezellig dagje uit.