Wijn Route

 1. Wijnroutes in de Elzas 

De wijnroutes in de Elzas  is voor een liefhebber de kans om van heel dichtbij de wijncultuur te ervaren met alle zintuigen. De Route des Vins is al zestig jaar een ode aan de Elzaswijnen. Deze vorm van eenvoud tijdens de vakantie is fantastisch met bezoeken aan wijnboeren, 170km aan routes aan de voet van de Vogezen, bewonder de glooiende wijngaarden. De tocht is schilderachtig, de Franse wijn en gastronomie is pure verwennerij.  U vindt onderweg ook Wijnstubes en wijnkelders waar u kunt ontspannen. Deze route is geopend in 1953 maar er zijn er ondertussen steeds meer bij gekomen zoals bij Marlenheim. Ontdek de wijnwandel- en ruiterpaden. De sfeer van de Elzas is uniek. 

2. Wijnroutes in Bordeaux

Bij het horen van de naam Bordeaux denkt men bijna altijd aan wijn en alles wat erbij hoort. De wijnroutes door de wijngaarden van Bordeaux  tot de Pointe de Grave zijn bijzonder. De fietsroutes is speciaal vanwege het landschap van de Medoc met kastelen. U vindt de mooiste wijnkelders en het wijnmuseum bij Lafite Rothschild, Latour en Mouton Rotschild. De route van Coteaux leidt u langs wijngaarden, romaanse kerken en mooie dorpen. De route des Graves leiden u langs de wijngaarden van Graves en Sauternes en mooie wijnkastelen als Chateau de la Brede van Montesquieu. De route des Bastides is een mix van wijngaarden en midddeleeuwse hoeven. U kunt alleen maar genieten van deze onvergetelijke wijnroutes.

3. Wijnroutes in de Provence 

De Provence is de grootse leverancier en producent van de roséwijnen. De wijnflessen in typerende amforamodel is kenmerkend. Tijdens een wijnroute kunt u een van de wijnboerderijene of wijngaarden bezoeken.   Ze vertellen u graag het verhaal van de wijn zonder het geheim van de meester  prijs te geven. Provence is de streek van wijn en cultuur, historie en trots voor hun land. Richting de Camarque vindt u 350 wijnmakers. Deze route is in de zomer overgoten van zon, gastvrijheid en heel veel informatie over de wijn zodat u de wereld van de wijn nog beter kunt ervaren en begrijpen. De Provence heeft een schat aan cultuur voor u in petto. 

4. Wijnroutes in Bourgondië

Maak kennis met de Franse wijncultuur tijdens de wijnroutes in Bourgondië. Ruim 300 wijnboerderijn, wijngaarden en andere professionals open hun deur voor u. U kunt hier met alle zintuigen de wijncultuur ervaren van proeverijen tot een rondleiding.  Het is tevens een leuke manier om een authentiek aandenken van uw vakantie mee te nemen. U leeft als god in Bourgondië dankzij de gastvrijheid, de wijnen, het lekkere eten in een prachtige omgeving.  Ontdek de Wijnroutes van Bourgondië zoals de toeristische route des Grands Crus, toeristische routes des Grand Vins, zie ook www.Bourgogne-tourisme.com . Andere mogelijkheden zijn veloroutes door de wijngaarden, de Bio-wijnroute, route du Cremant met 120km aan wijngebieden te voet, op het paard, met de fiets de auto.  Er is voor ieder wat wils.

5. Wijnroutes in Champagne

De wijnroutes in Champagne laten u genieten van de mooie omgeving met wijngaarden. Hier kunt u kennis maken met de Franse wijnen en gastronomie. De Champagneroute door het wijngebied Montagne de Reims is een mix van buiten zijn, bezoek aan een wijnboer, een stop bij de vuurtoren van Verzenay of een museum. De gastvrijheid bij de wijngaarden en wijnboerderijen is hartverwarmend, men is trots op hun land en hun product.  De wijnroutes bij Reims en Epernay voeren u langs beroemde wijngaarden compleet met champagne.  Het golvende landschap met de dorpen is schitterend. Epernay is een bewaarkelder van champagne met honderden kelderkilometers aan opslag voor miljoenen volle champagneflessen. Ontdek ook de overige plaatselijk producten onderweg als kaas, honing, eigengemaakt brood en jam.